Publicaties Verslagen Kerngroep

reactie op de beslissing bezwaar

Advies en beslissing bezwaar

Vandaag hebben de bewoners die bezwaar hebben gemaakt tegen de verleende omgevingsvergunning ( 1 november 2018) voor het bouwen van de biomassacentrale aan de Zesde Tochtweg een schriftelijke reactie gehad, n.a.v. het uitgebrachte advies van de commissie bezwaarschriften.

 

Hierin valt o.a. te lezen: 

 

"Een deel van de bezwaarmakers uit de nabij gelegen woonwijk is ontvankelijk, De overige bezwaren worden niet ontvankelijk verklaard."

"De commissie is van mening dat de bezwaren wat betreft het aantal te realiseren parkeerplaatsen gegrond zijn."

"De commissie geeft aan dat de gevraagde omgevingsvergunning past binnen de mogelijkheden van het geldende bestemmingsplan. Omdat het plan voor de biomassacentrale ook binnen alle ander wet- en regelgeving valt, is de vergunning voor het overige terecht verleend."

 

De gemeente heeft besloten het advies van de commissie, inclusief de motivering, over te nemen. En daarmee blijft het besluit van 1 november in stand.

 

reactie van de werkgroep Geen Biomassacentrale Waddinxveen op deze beslissing bezwaar:

Een slecht beleid voor Gezondheid en Duurzaamheid in Waddinxveen wordt gedekt door een juridisch dekkend woordenspel. Dit gemeentebestuur wil de provincie behagen en heeft oog voor verdienmodellen van ondernemers, maar niet voor het welzijn van bewoners en de nieuwe inzichten in het verbranden van hout.

 

Onbegrijpelijk dat de gemeente de truc niet lijkt te doorzien van het los van elkaar aanvragen van vergunningen van alle eigenaren van de betreffende biomassacentrales. Ze blijven precies 0,1 Mw onder de eis om een Milieu- effect ( omgevingsfactoren ) rapportage te laten plaatsvinden. Deze bewuste manipulatie gaat voor de omgeving veel verder dan alleen voor de bewoners van de straten er direct omheen. De gemeente onttrekt zich hiermee volledig aan haar verantwoordelijkheid zorg te dragen voor een veilige en gezonde leefomgeving en de verbetering van de luchtkwaliteit in algemene zin. Zij zal te allen tijde verantwoordelijk blijven voor de gezondheidsklachten die hieruit zullen voortvloeien.

 

Het is logisch dat de exploitanten van de biomassacentrales dit wettelijk gat benutten maar onvoorstelbaar dom dat de gemeente en de milieudienst hier niet doorheen kunnen prikken. Leve de democratie. Leve Waddinxveen en de rol van de verantwoordelijke bestuurders. Leve het wonen in het Groene Hart, ooit bedoelt als randstedelijke groene long voor de bewoners. Op korte termijn een sluipmoordenaar voor de inwoners van ons dorp. 

 

Sterk staaltje duurzaam bestuur!

 

De gemeente gaat zonder blikken of blozen voorbij aan de gezondheid van haar inwoners daarom doen wij nogmaals een moreel appèl richting Wayland Energy, Beijerinck BV en Wagro om af te zien van de bouw.

 

Werkgroep Geen Biomassacentrale Waddinxveen

18 april 2019


Terug