Publicaties Algemeen Dagblad Gouda

Raadsvergadering Waddinxveen vannacht abrupt afgebroken in spannend debat biomassacentrales

raadsvergadering afgebroken

 

De raadsvergadering in Waddinxveen moest vannacht om 02.00 uur abrupt worden afgebroken. Het bleek dat de beeldverbinding er onverwacht mee was gestopt, juist op het moment dat er volop werd gedebatteerd over drie omstreden biomassacentrales Zesde Tochtweg en de Tweede Bloksweg.

Aan de orde was een voorstel om te onderzoeken of de al verleende omgevingsvergunningen voor de centrales kunnen worden ingetrokken en wat dat dan kost.

Ambtenaren probeerden van alles om de livestream weer op gang te krijgen, maar een aantal technische mensen dat daarvoor extern aan de knoppen moest draaien, bleek niet meer bereikbaar. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis besloot tegen 02.30 uur om het debat na het zomerreces voort te zetten. Hij stelde dat de discussie in de volle openbaarheid moest worden gehouden, gezien het grote belang dat de bevolking aan het onderwerp hecht. Met het stoppen van de beeldverbinding was dat volgens hem niet meer mogelijk.

Er tekende zich met de steun van PvdA/GroenLinks, D66, Weerbaar Waddinxveen en CDA overigens een meerderheid af om het college buiten de huidige wet- en regelgeving om te laten bekijken hoe de bouw van de biomassacentrales kan worden gedwarsboomd. PCW en VVD willen niets weten van deze in hun ogen illegale praktijk van een onbetrouwbare overheid.

 

Bron     : AD.nl

Datum : 09-07-2020

Auteur : Bert Woudenberg


Terug